Karaoke Revolution Glee

Geplaatst op: 11-04-2013

Uitgemolken? Het belooft natuurlijk heel wat, Karaoke Revolution. Bij voorbaat geloof ik niet in dat soort termen, en dat blijkt eens te meer terecht. Glee wordt, nu het zo populair is, overal uitgemolken en dit spel is daar alleen maar een bevestiging van. Niet dat het niet leuk is! Ik heb me inmiddels al een paar uur lang prima vermaakt met dit spel. Maar helaas wordt de game vrij snel saai en dat komt omdat er eigenlijk weinig spelelementen in zitten.

Raadselachtig

Je begint met enkele opties: Plakboek, Snel Spelen en Rijzende Ster. Het gekke is: tussen de laatste twee heb ik weinig verschil kunnen ontdekken. Natuurlijk zal het idee zijn dat je bij snel spelen zomaar even een spel doet, maar je krijgt na het zingen nog steeds een score te zien, net als bij Rijzende Ster. En bij dat onderdeel is er niet zoiets als een scorelijst waarop je je naam kunt noteren als je een liedje geweldig goed gezongen hebt. Raadselachtig! Wat het zou kunnen verklaren is dat je voor Rijzende Ster meerdere microfoons en meerdere spelers nodig hebt, maar dat kon ik niet terugvinden in het boekje en ik heb maar 1 microfoon.

Lekker plakken

Plakboek is het onderdeel waar het spelelement in terug komt. Je kiest een karakter uit de serie, bijvoorbeeld Finn of Rachel. Ze hebben allemaal hun eigen liedjes, die ze ooit gezongen hebben in de serie. Je kunt hier wel punten krijgen voor je prestaties. Voor elk lied zijn verschillende prijzen te behalen. Het kan zijn dat je een bepaalde score moet halen, of dat je een aantal regels foutloos moet zingen. In de Rijzende Ster modus kun je overigens nieuw materiaal voor de karakters in je Plakboek vrij spelen.

Onduidelijke balken

Eenmaal in het spel ziet alles er overal hetzelfde uit, of je nou in Plakboek, Rijzende Ster of Snel Spelen speelt. Dat is dan wel overzichtelijk. Van rechts naar links komen balken voorbij gezoefd met de tekst daaronder. Als je de teksten kent en ze alleen maar irritant vindt, kun je die uitzetten bij Opties. De balken zijn niet heel erg duidelijk wat betreft de hoogte van de noten die je moet zingen. Soms moet je ineens heel hoog zingen, maar de balken gaan niet hoger dan de ruimte die daarvoor gegeven is, dus als je eerst wat lager zong en ook al de balk tegen de bovenkant zag, kun je daardoor wel verward raken. Goed luisteren naar het liedje dus en niet teveel op de balken letten. Nog een reden om dat te doen is het feit dat de liedjes die je kent iets anders zijn, omdat ze voor Glee bewerkt zijn.

Gouden coupletten

De liedjes zijn niet heel moeilijk en er zitten veel bekende nummers tussen, met onder andere Smile van Lily Allen, Somebody to Love van Queen en My Life would Suck without you van Kelly Clackson. Er zijn zelfs een paar flinke rapnummers voor de jongens onder ons die Glee wel kunnen waarderen, zoals Gold Digger van Kanye West. Het spel is redelijk accuraat in het meten van je stem, maar op de één of andere manier worden veel kleine missers vergeven. Doe je het goed, dan loopt er een meetbalkje vol; is deze vol dan krijg je bonuspunten. De laatste zin van een couplet wordt goud: als je die goed zingt krijg je aanmoedigingen, gejuich en nog meer bonuspunten.